Menü

Tudd meg, miért egészséges az áfonya!

HillVital
2016. 05. 23. 15:39:00

Számos, az egészségünkre hatásos anyag található az áfonyában.

Található benne C-vitamin, K-vitamin, valamint vas, kalcium, kálium, magnézium, foszfor, mangán, cink, réz, kolin, A- és E-vitamin is.

Hozzájárul, hogy a csontjaink egészségesek és erősek maradjanak. Megfelelő K-vitamin bevitelekor alacsonyabb az esélyünk a csonttörésre. Az áfonyában kevés nátrium fordul elő, ahelyett viszont tartalmaz magnéziumot, kalciumot és káliumot. Az áfonya ezen kívül segít megőrizni a szívünk egészségét. A rostok fogyasztása miatt csökken a szívproblémák kialakulásának esélye. Az áfonya hozzájárul a mentális egészség megőrzéséhez.

Rendszeres fogyasztásával csökken a Parkinson-kór kialakulásának esélye, de a rövidtávú memóriánk és a motorikus képességeink is sokkal később kezdenek el romlani. 

Ismerd meg az áfonya jótékony hatásait.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények