Termékek Menü
0

Ettél már articsókát?

HillVital
2017-10-11 16:15:00

Az articsóka kissé fanyar, mégis roppant ízletes zöldség. Magas az ásványi anyag- és a vitamintartalma. Található benne foszfor, kalcium, magnézium, vas és kálium.

Gazdag A-, B1-, B2-, valamint C-vitaminban. A zöldségek közül az articsókának a legmagasabb az antioxidáns-tartalma. Megakadályozhatja a rákos sejtek szaporodását, gátolja a tumorok növekedését. Erősíti a szívet, csökkenti a koleszterinszintet.

A cukorbetegség és a magas vérnyomás kezelésében is segíthet. Bizonyított hatásai közül fontos megemlíteni méregtelenítő tulajdonságát. Elősegíti a máj regenerálódását, valamint tisztítja a vért, epehajtóként pedig hozzájárul a szervezetben kialakult kövek feloldásához. Nagyszerű gyulladáscsökkentő, a népi gyógyászat reuma és epegyulladás esetén egyaránt alkalmazza. Emésztési zavarokban szenvedők számára is gyógyírt jelenthet. Főzet formájában általános erősítő, csillapítja az erős köhögést. A leveléből készített teát vese- és hólyagpanaszok esetén is alkalmazhatjuk. Bőségesen megtalálható benne a bélflóra helyreállításában fontos szerepet kapó inulin is. Segíthet az étkezések utáni, hirtelen vércukorszint-ingadozás megelőzésében is. Az articsóka kalóriaszegény, rosttartalma átlagon felüli.

Legközelebb az articsóka konyhai felhasználásáról lesz szó, és természetesen recepteket is közlünk. 
Most megtudhatod miket tartalmaz az articsóka mikre szükséged van.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google