Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Tényleg egészséges az aszalt gyümölcs?

HillVital - Veress Máté
2019. 02. 13. 10:10:00

Ahhoz, hogy megtudd a választ a kérdésre először meg kell ismerned magukat az aszalt gyümölcsöket. Ha megtudod, hogy milyen hatásokkal rendelkeznek az aszalt gyümölcsök, akkor rögtön megkapod a választ.
 

Az aszalás során a friss gyümölcs víztartalma jelentősen lecsökken. Megfelelő tárolás mellett, adalékanyag nélkül is nagyon hosszú ideig megőrzi az ízét és az állagát, találhatóak a boltban olyan aszalt gyümölcsök is amelyek tartalmaznak kémiai tartósítószereket. Az ilyen termékeknek az a lényege, hogy a gyümölcs színe és tartóssága még tovább maradjon meg.
Ha nem akarunk vegyszerekkel teli aszalt gyümölcsöket fogyasztani, akkor akár otthon is lehet készíteni aszalt gyümölcsöt.
Az aszalt gyümölcsök megőrzik a friss gyümölcsben található vitaminok és ásványi anyagok szinte teljes részét. A fogyasztása kielégíti az édesség utáni vágyat is és helyettesíti a desszerteket. Az aszalt gyümölcsök a legjobbak székrekedésre, mivel nagyon magas a rosttartalmuk. Nagyon jó telítettségérzetet biztosítanak. A konyhában is sok területen felhasználhatóak mint például nagyon jó süteményekhez, kompótokhoz, müzlikhez vagy akár salátába is.

De hogy hogyan is kell aszalni?

Otthoni aszalás esetén mindenképpen be kell tartani ezeket a lépéseket.
- Össze kell gyűjteni az összes friss még épséges gyümölcsöket.
- Meg kell mosni őket alaposan, aztán szárazra kell törölni őket.
- A nagyobb darabokat fel kell vágni tetszésszerű darabokra. A magokat ha van bennük, akkor el kell távolítani.
- Az aszalást lehet végezni akár sütőben, kemencében, vagy ha jó idő van akkor szabad levegőn is. Addig kell aszalni olyan 60 fokon amíg a gyümölcs el nem veszti a víztartalmának a 80%-át, ez akár eltarthat 6 óra hosszától akár több napig is. Ha napon végezzük az aszalást, akkor többször is át kell mozgatni a gyümölcsöket. Akkor jó amikor már nem lehet belőle vizet kipréselni.

A kész aszalt gyümölcsöket akár 1 évig is lehet tárolni persze száraz, szellős és hűvös helyen. Tehát végezetül ha esetleg nem kaptál volna a cikk elolvasása közben a kérdésre, akkor eláruljuk, hogy az aszalt gyümölcs rendkívüli egészséges.
Tényleg egészséges az aszalt gyümölcs?

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 

Keresés