Az egészséges káposzta
Veress Máté - HillVital
A népi gyógyászatban a hörghurutos megbetegedésekre használják, valamint a növény összetört vagy savanyított leveleit enyhe bőrgyulladások, bőrsérülések kezelésére ajánlották.
2020. 09. 21. 12:49:00
A káposzta az egyik leggyakoribb zöldségünk, melynek több fajtája is ismert.
A népi gyógyászatban a hörghurutos megbetegedésekre használják, valamint a növény összetört vagy savanyított leveleit enyhe bőrgyulladások, bőrsérülések kezelésére ajánlották.
A zöld színű káposztafélék különösen gazdagok K-vitaminban, klorofilban. Emellett jó E- vitamin, vas-, kalcium- és káliumforrások.
A káposztában található kálium jó a szívnek, a kalcium a fogaknak és a csontoknak, míg a vas és a zöld növényi színanyagok a vérképzéshez szükségesek. A vörös színű fajták színét adó festékanyag gátolják bizonyos baktériumok. szaporodását, ezenkívül gyulladásgátló hatású, és enyhíti a torokfájást.
Rostanyag - tartalma serkenti az emésztést, és tisztítja a szervezetet. Rendszeres fogyasztása segít a reumás és a köszvényes betegeken, emellett még a bőrbetegségek esetén is kedvező hatása van. Ezt a tisztító hatásának köszönhetjük. Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak nagyon hasznos táplálék lehet.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A tavasz érkeztével véget ér a téli életmódunk. Ezt a folyamatot egy méregtelenítő kúra segítségével is felgyorsíthatjuk, így könnyebben szabadulhatunk meg a felgyülemlett méreg-, és salakanyagoktól. Ez a rövid olvasmány ebben nyújthat segítséget számodra!