Tudod mikre képes az egres?
Veress Máté - HillVital
Az egrest már a középkorban is termesztették de elsősorban gyógynövényként, tehát akkoriban egyenesen gyógyításra használták nem pedig csak élvezeti termékként.
2020. 09. 21. 13:48:00
Az egrest már a középkorban is termesztették de elsősorban gyógynövényként, tehát akkoriban egyenesen gyógyításra használták nem pedig csak élvezeti termékként.
Hazánkban több fajtája is létezik amelyek csak a kinézetükben térnek el egymástól. Lehet találni pirosat, teljesen csupaszt vagy szőröset is. Az egres íze mindig savanykás és május végén vagy június első felében terem.
A kalóriatartalma alacsony, ezért ha diétázol, akkor fogyaszd bátran a nap bármely szakaszában. Nagyon gazdag A-, B1-, C-vitaminban valamint káliumban, kalciumban, foszforban, niacinban. Tartalmaz még a szervezet számára rendkívül fontos elemeket, citromsavat és gyümölcs- és szőlőcukrot.
Magas a pektintartalma, azonos az almáéval. Székrekedés esetén segít enyhíteni a panaszokat valamint a rendszeres fogyasztása megszünteti az emésztési problémákat. A fogyasztása rendkívül kedvező hatással van a szívre, a májra és a vesére is. A természetgyógyászat rendszeresen alkalmazza láz és gyulladás csökkentésére. Az egresből készült szörp és tea nyugtató és hűsítő hatással rendelkezik. Az éretlen gyümölcse is fogyasztható. Egy hétig is friss marad, sőt még télire is elrakható. Lehet belőle készíteni lekvárt és kompótot is.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!