Termékek Menü
0

Az ételek színkódja 6.

HillVital
2016-07-18 14:55:00
Az ételek színkódja 6.

Elérkeztünk cikksorozatunk utolsó állomásához. Szerintem már mindenki tudja, hogy a zöldségek, gyümölcsök színe mennyire meghatározó. Az elmúlt időszakban megvizsgáltuk, hogy a különböző színűek milyen jótékony hatással vannak a szervezetünkre. Már csak egy van hátra, ez pedig a barna!
Tovább…

Barna és a B-vitaminok: az idegrendszer támogatói.
 

A barna színt a diófélék, gabonacsírák, magok, magházak képviselik, melyek B-vitaminokat tartalmaznak. A B-vitaminok segítik a koncentráló készséget, és javítják az emlékezőtehetséget, az idegrendszer működését.

De a hajunk, bőrünk és körmünk egészségének megőrzésében is nagy szerepet játszanak. A B-vitaminok vízben oldódnak, ezért mindennap pótolni kell. Ide a zöldségeken és gyümölcsökön kívül egyéb tápanyagok is tartoznak.

Legfontosabb forrásai: dió, teljes kiőrlésű kenyér, barna kenyér, barna rizs, mogyoró, máj, szója.

Egy fontos tudnivaló a B- vitaminokkal kapcsolatban: A B-vitamin - család valamennyi tagja fontos az szervezet egészséges működéséhez, de csak együtt képesek hatni. Ezért a természetes források mellett kiegészítőként mindenképpen a B- komplex fogyasztása ajánlott.

Végére értünk a színskálának. Most már tudjuk, hogy milyen színű gyümölcs milyen hatással van a szervezetünkre. Ezért tehát étkezzünk minél színesebben!
Az ételek színkódja 6.


 

 

 

 

 



Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google