Menü

A csoki és a sajt is okozhat fejfájást?

HillVital
2016. 04. 21. 12:59:00

A fejfájás kialakulásában az étkezés is szerepet játszhat. Az is előidézheti, ha rendszertelenül eszünk, és fontos étkezéseket kihagyunk, ilyenkor a vércukorszint csökken, és amiatt fájdul meg a fejünk. Vannak jól ismert ételek, amelyek a fejfájást kiválthatják, mint pl.: néhány sajt, csokoládé, citrusfélék. Ha az ilyenfajta ételek fogyasztása után előjön a fejfájás, akkor érdemes kivizsgáltatni. Ilyenkor nem a csokival vagy a sajttal van a baj, hanem azzal, hogy a szervezetben lecsökken, vagy nem is található meg a diamino-oxidáz enzim működése. A csoki és a sajt is megemeli a hisztamin-szintet, amit a szervezet nem képes lebontani. Szükséges megjegyezni, hogy ha sok-sok szénhidrátot (édességek, sütik, desszertek, stb.) fogyasztunk, akkor annak nem kívánt hatása a természetellenes levertség, fáradtság és bosszantó, hosszan tartó fejfájás lehet.   

A fejfájás kialakulásában az étkezés is szerepet játszhat.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Google