Termékek Menü
0

Az illatos vanília

HillVital
2016-12-21 16:22:00
Az illatos vanília

A vanília illata éppúgy hozzátartozik a karácsonyi illatokhoz, akár a fahéj vagy a szegfűszeg. Elárulunk róla egy érdekességet.
Tovább olvasom...

Talán el sem hisszük, hogy a vanília egy virág, mégpedig orchidea! A másik érdekessége,  hogy halványsárga virága mindössze 1 napig nyílik. 
 

Mint a többi orchidea faj, az őserdők mélyén a párás, meleg, trópusi klímán őshonos.

Az aztékok már több ezer évvel ezelőtt is ismerték a növény termését, és kedvenc italuk, a csokoládé ízesítésére, édesítésére használták. Mára már nagyon sokoldalú a felhasználása.

A sárgászöld színű rudak kb. 7-9 hónap alatt érnek be. A termés, miután leszedik, elég hosszú eljáráson megy keresztül, mire a jól ismert alakjában elénk kerül. A vaníliának a kikapart magjait hasznosítjuk, de a hüvelyét se dobjuk ki. Ha beletesszük egy zacskó porcukorba (egészségtudatosok xilitbe vagy eritritbe), remek vaníliacukrot kapunk. Mivel a vaníliarudak igen drágák, inkább a vaníliacukrot használjuk. Sütemények, pohárkrémek, tejszínhabok ízesítője, de a madártejet sem tudnánk elképzelni nélküle. 
Az illatos vanília

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google