Menü

Az aszalt gyümölcs sokunk kedvence!

HillVital
2013. 12. 11. 12:10:27

Az aszalás egészséges és környezetbarát formája a gyümölcsök és zöldségek tartósításának. Azonban a kereskedelmi forgalomban kapható aszalványokat, sajnos sok esetben egészségre ártalmas módon kezelik, tartósítják. Ezért érdemes házilag elvégezni az aszalást és a szárítást.

Az aszalás folyamán a gyümölcsök elveszítik víztartalmának és tömegének jelentős részét, de megőrzi az értékes tápanyagokat. Tehát az aszalt gyümölcs kiváló vitamin-, ásványi anyag és rostforrás, emellett koncentrált cukortartalmának köszönhetően valóságos energiabomba. Csodálatos ízű, valóságos gyógyszernek számít a téli vitaminszegény időszakban!

Magyarországon a leggyakrabban aszalt gyümölcsök az alma, a szilva, körte, kajszibarack, csipkebogyó és a meggy. 

HA TETSZETT A CIKK, OSZD MEG ISMERŐSEIDDEL!

 

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
Google