Termékek Menü
0

Az egészséges káposzta

HillVital
2014-01-31 11:27:56

 

Az egészséges káposzta

 

A káposzta az egyik leggyakoribb zöldségünk, melynek több fajtája is ismert. A népi gyógyászatban a hörghurutos megbetegedésekre használják, valamint a növény összetört vagy savanyított leveleit enyhe bőrgyulladások, bőrsérülések kezelésére ajánlották.

A zöld színű káposztafélék különösen gazdagok K-vitaminban, klorofilban. Emellett jó E- vitamin, vas-, kalcium- és káliumforrások.
A káposztában található kálium jó a szívnek, a kalcium a fogaknak és a csontoknak, míg a vas és a zöld növényi színanyagok a vérképzéshez szükségesek.  A  vörös színű fajták színét adó festékanyag gátolják bizonyos baktériumok. szaporodását, ezenkívül gyulladásgátló hatású, és enyhíti a torokfájást.

Rostanyag - tartalma serkenti az emésztést, és tisztítja a szervezetet. Rendszeres fogyasztása segít a reumás és a köszvényes betegeken, emellett még a bőrbetegségek esetén is kedvező hatása van. Ezt a tisztító hatásának köszönhetjük. Cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak nagyon hasznos táplálék lehet. 

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google