Termékek Menü
0

Az olívaolaj megelőzi a rákot!

HillVital
2014-01-06 15:12:21


Az olívaolajt ma elsősorban Olaszországban és Spanyolországban állítják elő. Számos egészségügyi szempontból hasznos tulajdonsággal bír.  Ezért nem is meglepő, hogy a mediterrán országokban magasabb az emberek átlagéletkora. Ezekben az országokban az egy főre eső átlagos havi olívaolaj-fogyasztás egy liter felett van.

Az olívaolaj jótékony hatásai közül kikel emelni a rákmegelőző hatását. Rákellenes hatását a magas antioxidáns tartalmának köszönheti. Ezek a vegyületek ugyanis semlegesítik a szervezetben a káros szabadgyököket. A természetes antioxidánsok közül az olívaolaj tartalmaz A-, D,- és E- vitamint, továbbá tartalmaz még béta- karotint.

Szakemberek szerint körülbelül napi 4 evőkanál olívaolaj fogyasztása már elegendő mennyiség ahhoz, hogy érvényesüljenek a pozitív hatásai. Egészségügyi szempontból legtöbbször az extra szűz olívaolajt használják.  Ezt az olívaolajt frissen szedett olívabogyókból állítják elő első préseléssel, hideg sajtolással, kizárólag fizikai eljárással.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google