Termékek Menü
0

Bazsalikomos sárgarépakrémleves

HillVital
2015-03-18 10:13:00

 

Az elkészítési idő mindössze 35 perc.

Nézzük a hozzávalókat:
- 5-6 nagyobb méretű sárgarépa
- 1 marék bazsalikomlevél
- fél fej vöröshagyma felaprítva
- 2 evőkanál vaj
- só és bors
- 2 dl főzőtejszín
- 5dl húsleves alaplé

Elkészítése: Tisztítsuk meg a sárgarépát, és vágjuk vastagabb karikákra. Olvasszuk meg a vajat, és dinszteljük meg rajta a hagymát, ezután dobjuk rá a sárgarépát, forgassuk össze! Kb. 5 percig pároljuk, de vigyázzunk, hogy le ne égjen. Öntsük fel az alaplével, ezután adjuk hozzá a bazsalikom felét. Főzzük puhára, majd turmixoljuk össze. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.  Ezek után adjuk hozzá a tejszínt, és forraljuk össze. Ha szükség van rá, tejszínnel hígíthatjuk. A bazsalikom másik felét tálaláskor felhasználhatjuk.

 

Nézzük meg mekkora a tápértéke:

Tápérték (100 g):

      Sárgarépa           

     Főzőtejszín 10 %-os    

                  Vaj                          

  Tyúkhúsleves      

Energia

41 kcal

120 kcal

746 kcal

71 kcal

Fehérje

0,9 g

3,2 g

0,4 g

5,3 g

Zsír

0,2 g

10 g

80 g

4,0 g

  Szénhidrát   

9,5 g

4,3 g

0,5 g

3,3 g

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google