Termékek Menü
0

A borsikafű vagy csombor

HillVital
2017-01-13 16:15:00
A borsikafű vagy csombor

A borsikafű vagy más néven csombor egy igen régi gyógynövényünk. Gyógyhatásai mellett az ételek ízesítésére is kiváló. Ismerkedjünk meg vele!
Tovább olvasom...

A borsikafű alapvetően egy fűszernövény, de nemcsak az ételekre van jó hatással, hanem az egészségünkre is.
 

Gyógyhatása közül kiemelkedik a gyomorerősítő, emésztést elősegítő hatása. De használják még étvágyjavítóként, görcsoldóként is. Felfúvódás ellen remek ellenszer, megnyugtatja a beleket. Alacsony vérnyomásra is ajánlott. A természetgyógyászok szerint  a friss hajtások enyhítik a rovarcsípések okozta fájdalmakat is. Hatékonyan kezelik vele a köhögést, ugyanakkor torokgyulladás esetén toroköblögető szerként is javasolt.


Leginkább tea formájában használjuk, enyhíti a meghűlést, a gyomorrontást. Kenőcsként hatásos lehet az isiász kezelésében, olajként bedörzsöléssel hatékony a fogfájásra.

Tea készítése: Két teáskanálnyi szárított borsikafüvet forrázzunk le 1 csészényi forró vízzel, majd 5 perc után szűrjük le.

Konyhai felhasználásáról legközelebb lesz szó.
Ismerd meg a borsikafűt


 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google