Menü

A borsikafű konyhai felhasználása

HillVital
2017-01-20 16:08:00

A borsikafű illata jellegzetes, a borsra emlékeztető. A bazsalikomhoz és a majoránnához hasonlóan morzsolt állapotban kerül forgalomba, de frissen is használják.
 

A régi magyaros ételek egyik alapvető fűszere volt. Napjainkban is egyre inkább előtérbe kerül, elsősorban az erdélyi ételek nélkülözhetetlen ízesítője. 

Elsősorban mártásokat, húsokat, kolbászokat ízesítenek vele. De felhasználhatjuk a savanyú káposztás és fejes káposztából készített ételek ízesítésére is. Ezenkívül jó a babos, krumplis, gombás, ételekhez, valamint pácokba is gyakran teszik. Zöldségek közül a paradicsomhoz illik legjobban, különösen a paradicsommártásnak ad kiváló ízt. De a borsikafű jól megy a halak, a tojásos ételek, a sajtok aromájához is.


Végül egy jó tanács! 
A főzés során az utolsó percekben adjuk az ételhez, mert erős ízétől az étel keserűvé válhat.
Borsikafű felhasználása. A borsikafű illata jellegzetes, a borsra emlékeztető. A bazsalikomhoz és a majoránnához hasonlóan morzsolt állapotban kerül forgalomba, de frissen is használják.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google