Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

A borsikafű konyhai felhasználása

HillVital
2017. 01. 20. 16:08:00

A borsikafű illata jellegzetes, a borsra emlékeztető. A bazsalikomhoz és a majoránnához hasonlóan morzsolt állapotban kerül forgalomba, de frissen is használják.
 

A régi magyaros ételek egyik alapvető fűszere volt. Napjainkban is egyre inkább előtérbe kerül, elsősorban az erdélyi ételek nélkülözhetetlen ízesítője. 

Elsősorban mártásokat, húsokat, kolbászokat ízesítenek vele. De felhasználhatjuk a savanyú káposztás és fejes káposztából készített ételek ízesítésére is. Ezenkívül jó a babos, krumplis, gombás, ételekhez, valamint pácokba is gyakran teszik. Zöldségek közül a paradicsomhoz illik legjobban, különösen a paradicsommártásnak ad kiváló ízt. De a borsikafű jól megy a halak, a tojásos ételek, a sajtok aromájához is.


Végül egy jó tanács! 
A főzés során az utolsó percekben adjuk az ételhez, mert erős ízétől az étel keserűvé válhat.
Borsikafű felhasználása. A borsikafű illata jellegzetes, a borsra emlékeztető. A bazsalikomhoz és a majoránnához hasonlóan morzsolt állapotban kerül forgalomba, de frissen is használják.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények

Keresés