Termékek Menü
0

A borsikafű konyhai felhasználása

HillVital
2017-01-20 16:08:00
A borsikafű konyhai felhasználása

Miután nemrég ismerkedtünk meg a borsikafűvel és annak gyógyhatásaival, most nézzük, fűszerként hogyan hasznosíthatjuk.
Tovább olvasom...

A borsikafű illata jellegzetes, a borsra emlékeztető. A bazsalikomhoz és a majoránnához hasonlóan morzsolt állapotban kerül forgalomba, de frissen is használják.
 

A régi magyaros ételek egyik alapvető fűszere volt. Napjainkban is egyre inkább előtérbe kerül, elsősorban az erdélyi ételek nélkülözhetetlen ízesítője. 

Elsősorban mártásokat, húsokat, kolbászokat ízesítenek vele. De felhasználhatjuk a savanyú káposztás és fejes káposztából készített ételek ízesítésére is. Ezenkívül jó a babos, krumplis, gombás, ételekhez, valamint pácokba is gyakran teszik. Zöldségek közül a paradicsomhoz illik legjobban, különösen a paradicsommártásnak ad kiváló ízt. De a borsikafű jól megy a halak, a tojásos ételek, a sajtok aromájához is.


Végül egy jó tanács! 
A főzés során az utolsó percekben adjuk az ételhez, mert erős ízétől az étel keserűvé válhat.
Borsikafű felhasználása

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google