Menü

Brassói aprópecsenye egészségesen.

HillVital
2016. 05. 06. 14:56:00

Hozzávalók:

- fél kiló sovány hús

- 2 szelet mangalicaszalonna

- pár gerezd fokhagyma

- 2 nagyobb fej vöröshagyma

- 1 tojás

- zabkorpa

- só

- bors

- kókuszzsír a sütéshez

Elkészítése:

2 szelet mangalicaszalonnát kockára felaprítunk, és zsírjára sütjük. Ebbe belekeverünk fél kiló kockára vágott színhúst. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük fél dl vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, pár gerezd fokhagymát összepréselünk, beletesszük, majd az egészet zsírjára sütjük. Közben 2 vöröshagymát karikákra vágunk, előbb tojásba, majd zabkorpába forgatjuk, és forró kókuszzsírban kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük, és köretként tálaljuk a brassói mellé. Céklával, fejes salátával, nyáron kovászos uborkával fogyasztjuk!

Készíts te is egészséges brassói aprópecsenyét.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek