Termékek Menü
0

Bulgur, egy kiváló köret

HillVital
2017-06-15 08:09:00

A bulgur egy teljes kiőrlésű gabonaféleség, nagyon egészséges.

A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik. Glikémiás indexe mindössze 48, ami alacsonynak mondható, tehát a vércukorszintet nem emeli meg drasztikusan. A gabonák közül a bulgur glikémiás indexe a legalacsonyabb. Ezen kívül gazdag B- és E-vitaminban, vasban, magnéziumban, foszforban és cinkben.

Rostokban is bővelkedik, ezért is egészséges.

Felhasználása széleskörű. Szinte nem is kell főzni, csak leforrázni, és fedő alatt megvárni, míg a vizet magába szívja. A bulgur kiváló alapanyag köretekhez, leggyakrabban hagyományosan a rizshez vagy a tarhonyához hasonlóan készítik.

A bulgur egyelőre a bio élelmiszereket árusító üzletekben kapható. Ára általában 1000 Ft és 1500 Ft között mozog kilónként, leggyakrabban fél kg-os kiszerelésben kapható.

Bulgurból készül a nálunk leginkább csak török rizs néven emlegetett étel, valamint a tabulé saláta. Ez utóbbi egy nagyon egészséges étel. Legközelebb eláruljuk mindkét étel receptjét.

A bulgur.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google