Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Egészséges, zsírégető kávé receptje

Kíváncsi vagy, hogyan varázsolhatod a reggeli kávédat valóságos szuperélelmiszerré, ami egy reggelinek megfelelő energiát ad, ugyanakkor beindítja a zsírégetést? Ja, és még a koncentrációd is javul, és tényleg azt a lendületet és frissességet adja, amit elvárnál tőle? Akkor itt egy rendhagyó kávérecept!

Manapság közel sem új keletű az ún. bulletproof (magyarul „golyóálló”) kávé. Dave Asprey, amerikai üzletember nevéhez fűződik, és a világ minden táján egyre közkedveltebb a fogyasztása.  

Mindenféle csodás hatásokat tulajdonítanak neki, de a lényegről, a legnagyobb előnyéről nem sokan beszélnek. A bulletproof kávé fogyasztása elegendő energiát ad ahhoz, hogy a reggelit kihagyhassuk, ugyanakkor a fogyasztása nem jár inzulinreakcióval.

Ez tehermentesíti a hasnyálmirigyet, és tekintve, hogy korunk selejt élelmiszerkínálatának köszönhetően az egyik leggyakoribb betegség a cukorbetegség, akkor ez önmagában is előny. A cukorbetegek joggal tehetik fel a kérdést: „Akkor most bűntudatmentesen juthatok energiához?”. A válasz: igen.

Mitől zsírégető? Az emberi szervezetből 8 óra alatt kiürül a cukor. Amikor teljesen kiürül, akkor korog a hasunk, mert a fő üzemanyagforrásnak annyi. Amíg nem jut újabb adag cukorhoz, addig az elspájzolt javakon (zsír) fut a rendszer. Minél több időt töltünk „éhen”, annál többet használunk fel az elraktározott zsírokból. Ha mondjuk, este 8 után már nem eszünk, és a reggelit „elcsaljuk” ezzel a kávéval, és legközelebb csak délben étkezünk, akkor összesen 16 óra telt el étkezés nélkül, amiből 8 óra színtiszta zsírégetés.

Az elkészítéshez szükségünk lesz egy turmixgépre.

Hozzávalók (2 főre):

  • 0,5 liter kávé (lehetőleg bio)
  • 1 evőkanál sótlan vaj (nem margarin)
  • 1 evőkanál kókuszzsír (ha dermedt, akkor farigcsálni kell)
  • 1 csipetnyi Himalája só
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

  1. Főzzük le a kávét a szokott módon, majd tegyük félre!
  2. Helyezzük a vajat, a kókuszzsírt, a fahéjat, a sót a turmixba!
  3. Adjuk hozzá a frissen főtt kávét!
  4. Turmixoljuk 30 másodpercig!
  5. Élvezzük a krémes-habos, „zsírégető” kávét!

Ha a fogyasztását követően émelygést, hasmenést tapasztalunk, akkor csökkentsük a hozzáadott kókuszzsír mennyiségét 1 teáskanálra. Édesítés kizárólag eritrittel vagy sztíviával! A végeredmény nemcsak egészséges, de szerintem sokkal finomabb a hagyományos kávénál!

Jó kávézást!

Budai Péter, természetgyógyász

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés