Menü

Csalán gyógyhatása

HillVital
2014. 01. 24. 10:01:24

A csalánt az emberek évezredek óta használják, többek között festéknövényként.

A növény élelmiszerként is régóta felhasználásra kerül magas ásványi anyag- és vitamintartalma miatt. Gyógynövényként a csalánt már az ókorban is alkalmazták.

A csalán jótékony hatásai:

A csalánt elsősorban fájdalomcsillapító és gyulladásgátló tulajdonságaiért használják.
 

Emellett reumánál, ízületi gyulladásoknál és húgyúti betegségnél is alkalmazható.
 

A csalánt hajhullás és a haj, illetve a fejbőr más problémáinak kezelésére is alkalmazható
 

Élelmiszerként is értékes, mivel magas a vas-, kalcium-, magnézium, valamint A- és C-vitamin- tartalma. Emellett a fehérjetartalma is jelentős.

A csalánleveleket és - gyökereket főleg teának készítik el, de külsőleg is lehetséges az alkalmazása (borogatás formájában).  Emellett a csalán megfőzve és salátaként is elkészíthető.

A csalánleveleket és - gyökereket főleg teának készítik el, de külsőleg is lehetséges az alkalmazása (borogatás formájában).  Emellett a csalán megfőzve és salátaként is elkészíthető.
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google