Érik a ropogós cseresznye!
A cseresznye sok C-, B- és A-vitamint tartalmaz.
Ezek lekötik a szabad gyököket, vagyis a sejtromboló oxigénmolekulákat, megelőzve ezzel a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségeket.
Ezeken kívül a cseresznyének vízhajtó hatása is van, ezt káliumtartalmának köszönheti. Az ásványi anyagok közül még tartalmaz magnéziumot, kalciumot, foszfort, vasat és cinket. Egyéb hatóanyagai jól égetik a zsírszöveteket. Bioanyagai csökkentik a húgysavszintet a szervezetben, ezáltal véd a köszvény és az ízületi bajok ellen. A cseresznye lúgosítja a szervezetet, enzimje és antibakteriális hatóanyagai védenek a fogszuvasodás és fogínybetegségek ellen. Ez a gyümölcs ezen kívül kiváló vértisztító is. A cseresznyekivonatokat a szépségápolásban is felhasználják. A-vitamin- tartalma és a cseresznyeesszenciák szépen feltöltik a szem körüli ráncokat.
A cseresznye fogyasztásával eltűnnek a pattanások is, s a bőrt széppé varázsolja. Úgyhogy fogyaszd nyugodt szívvel!