Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Csicsóka a konyhában!

HillVital
2016. 04. 19. 14:13:00

A csicsókát legjobb – mint a legtöbb zöldséget - nyersen fogyasztani.

Így hasznosulnak legjobban a vitaminjai és ásványi anyagai. A gumókat alaposan tisztítsuk meg, lehetőleg kefével. De meg is hámozhatod. Nyersen rágcsálhatjuk főétkezések között, vagy reggelire vajas kenyérrel is fogyaszthatjuk. Az íze a káposzta torzsájához vagy a karalábéhoz hasonlít. A krumplitól édesebb, így bátran sózd, fűszerezd.

Ha nem nyersen eszed, meg is párolhatod vagy főzheted. Lehet köretként húsok mellé, de meg is sütheted, akár a krumplit. Friss salátákba is teheted sárgarépával, borsóval, kukoricával, tartárral. Rakhatod turmixba, ihatod a levét, esetleg vegyesen más zöldséglevekkel (cékla, sárgarépa). Ha szeretsz kertészkedni, termesztheted is. Tudni kell, hogy ha az ember egyszer a csicsókát elülteti, szinte kiirtani sem lehet. Kedveli a meleg, napos helyet, a laza, jó vízáteresztő képességgel rendelkező talajt. A gumókat egymástól 50 cm –re, 8-10 cm mélyre kell ültetni.

Ősz elejétől a következő év tavaszáig szedhető.
A csicsókát legjobb – mint a legtöbb zöldséget - nyersen fogyasztani. Így hasznosulnak legjobban a vitaminjai és ásványi anyagai.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények

Keresés