Menü

Csicsóka a konyhában!

HillVital
2016-04-19 14:13:00

A csicsókát legjobb – mint a legtöbb zöldséget - nyersen fogyasztani.

Így hasznosulnak legjobban a vitaminjai és ásványi anyagai. A gumókat alaposan tisztítsuk meg, lehetőleg kefével. De meg is hámozhatod. Nyersen rágcsálhatjuk főétkezések között, vagy reggelire vajas kenyérrel is fogyaszthatjuk. Az íze a káposzta torzsájához vagy a karalábéhoz hasonlít. A krumplitól édesebb, így bátran sózd, fűszerezd.

Ha nem nyersen eszed, meg is párolhatod vagy főzheted. Lehet köretként húsok mellé, de meg is sütheted, akár a krumplit. Friss salátákba is teheted sárgarépával, borsóval, kukoricával, tartárral. Rakhatod turmixba, ihatod a levét, esetleg vegyesen más zöldséglevekkel (cékla, sárgarépa). Ha szeretsz kertészkedni, termesztheted is. Tudni kell, hogy ha az ember egyszer a csicsókát elülteti, szinte kiirtani sem lehet. Kedveli a meleg, napos helyet, a laza, jó vízáteresztő képességgel rendelkező talajt. A gumókat egymástól 50 cm –re, 8-10 cm mélyre kell ültetni.

Ősz elejétől a következő év tavaszáig szedhető.
A csicsókát legjobb – mint a legtöbb zöldséget - nyersen fogyasztani. Így hasznosulnak legjobban a vitaminjai és ásványi anyagai.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google