Termékek Menü
0

Csokoládé az egészségért

HillVital
2017-01-19 15:46:00
Csokoládé az egészségért

A jó minőségű csokoládé része lehet a kiegyensúlyozott és változatos étkezésnek. Mértékkel fogyasztva akár pozitív hatással is lehet az egészségünkre. 
Tovább olvasom...

Több kutatás is bizonyította, hogy a jó minőségű csokoládé rendszeres és kismértékű fogyasztása jótékony hatással van az emberi szervezetre.

Különösen a szív és az érrendszer állapotára. Egyes vélemények szerint védőhatást fejthet ki a stroke és az érelmeszesedés ellen.

Mindez a csokoládéban található antioxidáns vegyületeknek köszönhető. Minél nagyobb a csoki kakaótartalma, annál több ilyen vegyület van benne, így annál egészségesebb. Elsősorban az étcsoki, de még a tejcsokoládé esetében is mutatkozik némi pozitív hatás. Ez utóbbinál a jótékony hatást a tejből származó kalciumnak és zsírsavaknak tulajdonítják.  Még a cukorbetegség kialakulása és a csokoládéfogyasztás között is érdekes felfedezést tettek. A csokoládéfogyasztók esélye a betegség kialakulására közel egyharmadával kevesebb, mint akik nem szeretik a csokoládét.

Sajnos tévhitek is keringenek a csokoládéfogyasztásról. Az egyik az, hogy depresszió ellen hatásos, mert növeli a boldogsághormon szintjét. Ezt eddig nem sikerült bebizonyítani, mint ahogy azt sem, hogy a pattanások kialakulásáért a csoki a felelős.

Fontos megjegyezni, hogy a csoki a kakaónak köszönheti pozitív hatásait, az adalékoknak, a vegyszereknek, a cukroknak nincs pozitív élettani hatása. Tehát, amikor a csoki kedvező hatásaira vágyunk, akkor törekedjünk olyan csokit választani, aminek rengeteg kakaót, de nagyon kevés „egyebet” tartalmaz. 
Csokoládé jótékony hatásai

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google