Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Csokoládé az egészségért

HillVital
2017. 01. 19. 15:46:00

Több kutatás is bizonyította, hogy a jó minőségű csokoládé rendszeres és kismértékű fogyasztása jótékony hatással van az emberi szervezetre.

Különösen a szív és az érrendszer állapotára. Egyes vélemények szerint védőhatást fejthet ki a stroke és az érelmeszesedés ellen.

Mindez a csokoládéban található antioxidáns vegyületeknek köszönhető. Minél nagyobb a csoki kakaótartalma, annál több ilyen vegyület van benne, így annál egészségesebb. Elsősorban az étcsoki, de még a tejcsokoládé esetében is mutatkozik némi pozitív hatás. Ez utóbbinál a jótékony hatást a tejből származó kalciumnak és zsírsavaknak tulajdonítják.  Még a cukorbetegség kialakulása és a csokoládéfogyasztás között is érdekes felfedezést tettek. A csokoládéfogyasztók esélye a betegség kialakulására közel egyharmadával kevesebb, mint akik nem szeretik a csokoládét.

Sajnos tévhitek is keringenek a csokoládéfogyasztásról. Az egyik az, hogy depresszió ellen hatásos, mert növeli a boldogsághormon szintjét. Ezt eddig nem sikerült bebizonyítani, mint ahogy azt sem, hogy a pattanások kialakulásáért a csoki a felelős.

Fontos megjegyezni, hogy a csoki a kakaónak köszönheti pozitív hatásait, az adalékoknak, a vegyszereknek, a cukroknak nincs pozitív élettani hatása. Tehát, amikor a csoki kedvező hatásaira vágyunk, akkor törekedjünk olyan csokit választani, aminek rengeteg kakaót, de nagyon kevés „egyebet” tartalmaz. 
Csokoládé jótékony hatásai

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google