Termékek Menü
0

A csontritkulás megelőzése megfelelő étrenddel

HillVital
2017-01-20 15:55:00
A csontritkulás megelőzése megfelelő étrenddel

A csontritkulást megfelelő étrenddel megelőzhetjük. De a már fennálló betegség állapotának javítása érdekében sem árt odafigyelnünk étkezésünkre.
Tovább olvasom...

A csontritkulás kialakulásának megelőzése érdekében fogyasszunk minél több kalcium-, magnézium-, D - és K –vitamin-tartalmú ételeket.
 

Ezek az építőanyagok elengedhetetlenek a csontok számára.

Fogyasszunk naponta tojást, sajtot, túrót, natúr joghurtot, kefirt. De jó választás lehet még a narancs, a banán, a káposzta és brokkoli is. Ezek kalciumot tartalmaznak.

A D-vitamin elsődleges forrása a napsugárzás, ezért használjuk ki télen is a napsütés jótékony hatását. Amennyiben keveset tartózkodunk a napon, fogyasszunk D-vitamin-tartalmú élelmiszereket: gomba, tonhal, lazac, Ricotta (sajtkülönlegesség).

K-vitamint leginkább a zöld levelű zöldségekben találunk. Ilyen a spenót, a sóska, a káposzta, a saláta és a mángold.

Magnéziumot az olajos magvakkal, dióval, napraforgómaggal, szezámmaggal, mandulával és tökmaggal vihetünk be a szervezetünkbe. 
Csontritkulás megelőzése

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Betegségek
blog comments powered by Disqus
Google