Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Valóban édes a cukorborsó?

HillVital
2016. 06. 14. 16:12:00

A borsó több szempontból is egészséges. Jelentős B-, K- és C-vitamint tartalmaz.

Erős antioxidáns, nagyon jó táplálék ásványi anyag szempontjából is. Bővelkedik vasban, cinkben, mangánban és kalciumban. Kiváló fehérjeforrás, rostban is gazdag.

Kalóriaértéke megközelíti a burgonyáét, szénhidráttartalma magas. Ideális tápanyag a szív- és agyi megbetegedések megelőzésére, ugyanis tartalmaz Omega - 3 zsírsavat is. Csökkenti a koleszterinszintet.

A velőborsó cukortartalma lassan alakul át keményítővé, hosszabb ideig zsenge marad.

A kifejtő borsó magja sima, cukortartalma gyorsan alakul át keményítővé. Ide tartoznak az étkezési száraz (zöld vagy sárga magvú) borsók is.

A cukorborsó valamennyi borsófajta közül valóban a legédesebb. Azért is másabb, mint a többi, mert a héját is el lehet fogyasztani. Csak le kell vágni a két végét, alaposan megmosni, és már mehet is a fazékba!

A nyers, zsenge friss borsó kedvenc csemege. Készülhet belőle leves, főzelék. De rizses köretek hozzávalója is lehet, párolva salátákhoz adhatjuk. A főzésnél vigyázni kell, mert egy ideig puhulnak a szemek, majd keményednek. El kell találni a megfelelő főzési időt. Remekül fagyasztható, blansírozva érdemes elrakni. 

A cukorborsó valamennyi borsófajta közül valóban a legédesebb. Azért is másabb, mint a többi, mert a héját is el lehet fogyasztani.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
Google