Menü

Egy könnyen elkészíthető darafelfújt

HillVital
2017. 09. 19. 16:24:00

Hozzávalók:

- 12 dkg búzadara

- 7 dl tej

- 8 dkg xilit vagy eritrit

- 2 cs. vaníliás cukor

- 3 db tojás

- 1 cs. vaníliás pudingpor

- 6 dkg vaj

- 1 db citrom reszelt citromhéja.


A tepsi kenéséhez

- 1 ek.vaj

- 2 tk. kekszmorzsa

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A lábast egy kis vízzel kiöblítjük, így nem ég oda majd a dara. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, a fele xilitet és a vaníliás cukrot. Kevergetve sűrűre felfőzzük.

Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. A fehérjékből egy csipet sóval és a maradék cukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverjük az előbbiekhez. A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk, és a masszát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.  Lekvárral kínáljuk.
Készíts te is egy finom és egészséges recept alapján elkészített darafelfújtat.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek