Darafelfújt recept - Így csináld!
Hozzávalók:
- 12 dkg búzadara
- 7 dl tej
- 8 dkg xilit vagy eritrit
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 6 dkg vaj
- 1 db citrom reszelt citromhéja.
A tepsi kenéséhez
- 1 ek.vaj
- 2 tk. kekszmorzsa
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A lábast egy kis vízzel kiöblítjük, így nem ég oda majd a dara. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, a fele xilitet és a vaníliás cukrot. Kevergetve sűrűre felfőzzük.
Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. A fehérjékből egy csipet sóval és a maradék cukorral kemény habot verünk, majd hozzákeverjük az előbbiekhez. A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk, és a masszát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Lekvárral kínáljuk.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
