Termékek Menü
0

Lapcsánka diétásan

HillVital
2016-09-15 15:09:00
Lapcsánka diétásan

Sokan szeretik a lapcsánkát vagy más néven tócsnit. De hagyományos módon elkészítve nem éppen illeszthető be sem az egészséges táplálkozásba, sem pedig a diétába. De a következőképpen elkészítve simán belefér!
Tovább olvasom...

Mitől egészségtelen a lapcsánka? Egyrészt a krumpli és a liszt miatt, másrészt azért, mert olajban sül. A most következő változat kicsit másmilyen, ettől olyan egészséges. Ha krumpli helyett más zöldséggel készítjük, ha a búzalisztet zabpehelyre vagy zabpehelylisztre cseréljük, illetve ha sütőben sütjük és nem serpenyőben, máris egy diétás, egészségesebb finomságot varázsolhatunk az asztalra.

Hozzávalók:
 

- 40 dkg cukkini

- 4-5 evőkanál zabpehelyliszt

- 2 db tojás 

- só, bors

- petrezselyemzöld

- kókuszolaj 


Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk és megmossuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást és a zabpehelylisztet. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet is. 15 percig a hűtőben pihentetjük, majd a hűtőből kivett zöldségmasszából evőkanállal kis adagokat teszünk a forró kókuszolajba, és ropogósra sütjük. Papírtörlőn lecsepegtetjük, és fokhagymás tejföllel tálaljuk. Ha olajspray-vel befújjuk, és 170 fokos sütőben sütjük meg, még diétásabb! 
Diétás lapcsánka recept

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google