Megérkezett a dinnyeszezon!
Több fajtája van. Lehet sötétzöld héjú, lehet csíkos, van gömbölyű, de van hosszúkás is… Egy biztos. Akármilyen, rendkívül egészséges.
A görögdinnye remek szomjoltó a nyári melegben, hiszen 95 %-a víz. Nézzük, mitől egészséges!
A dinnye húsának nagy a karotintartalma, amely az anyagcsere folyamán A-vitaminná alakul. A karotin elengedhetetlen az agy működéséhez. Sok benne a C-vitamin is, ami erősíti az immunrendszert, növeli a koncentrálóképességet. B6-vitamin is található benne, ami segíti a szervezetbe kerülő fehérjék feldolgozását. Magas folsavtartalma hozzájárul az egészséges keringéshez és a növekedéshez. Ásványi anyagokban is bővelkedik, pl. vasban, ami fontos a vérképzés szempontjából. Bővelkedik mangánban, ami lényeges az agy és az idegek számára. De sok kalcium, magnézium és foszfor is található a dinnyében. Megfelelő adagban cukorbetegek is fogyaszthatják. Fogyókúrázók étrendjébe is belefér, ugyanis 100 g-ban kb.20-30 kalória található. Vízhajtóként is kiváló, tisztítja a vesét, megszabadítja a szervezetünket a fölösleges folyadéktól. A dinnye magja is nagyon egészséges, gazdag proteinekben, úgyhogy nyugodtan megehetjük!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
