Menü
0

Dió az idegek megnyugtatására

HillVital
2017-02-01 15:34:00

A dióbél esszenciális zsírsavakat, sokféle vitamint, kalciumot, fluort és magnéziumot tartalmaz, továbbá értékes fehérjéket. A szellemi munkát végzőknek kiváló táplálék. A dió erősíti az idegrendszert, és a legyengült embert felerősíti. Egyszóval egészséges, ugyanakkor finom is.

A zöld diót a legmagasabb minőségű dióként tartják számon. Az egyre népszerűbb ínyencség önmagában is fogyasztható, de számos étel kiegészítőjeként is. Mindenkinek ajánlott diót fogyasztani, de különösen azoknak a májbetegeknek, akik nem fogyaszthatnak zsiradékot. Ők a diót bátran ehetik, mert serkenti a máj működését és az emésztést is. Jót tesz a termékenységnek is, valamint rendben tartja a hormonháztartást.

A gyermekgyógyászatban kifejezetten ajánlott a fogyasztása vérszegénység és sápadtság esetén, de a csontnövekedést is segíti.
A dióbelet kis adagokban ajánlott fogyasztani. Felhasználhatjuk sütemények és egyéb finomságok elkészítéséhez is.
Egészségünk megóvása érdekében ne csak diót, hanem mandulát, mogyorót, napraforgó-, szezám- és tökmagot is fogyasszunk!

Fontos: fogyasztás előtt 12 órával be kell áztatni!

Dió használata az idegek megnyugtatására. A dióbél esszenciális zsírsavakat, sokféle vitamint, kalciumot, fluort és magnéziumot tartalmaz, továbbá értékes fehérjéket.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google