Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Diós sütemény

HillVital
2017. 02. 28. 15:47:00

Hozzávalók:

A tésztához:

- 1 db tojás

- 15 dkg nyírfacukor

- 30 dkg reszelt alma

- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt

- 10 dkg darált dió

- 1 tk. őrölt kávé

- 1 csomag sütőpor

A mázhoz:

- 10 dkg étcsokoládé

- 3 dkg vaj

Elkészítés:

A tojást a nyírfacukorral és a lereszelt almával összekeverjük.  A sütőport beleszórjuk a lisztbe, hozzáadjuk a kávét és a diót, majd fakanállal jól összeforgatjuk az almás masszával. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és beleöntjük a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A sütés vége felé betakarjuk alufóliával. Ha kihűlt, elkészítjük a csokimázt: a csokit gőz fölött megolvasztjuk, és hozzáadjuk a vajat, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. Ha megdermedt, kockákra szeletelve tálaljuk.

Diós sütemény recept

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
Google