Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Diós sütemény

Diós sütemény

Veress Máté - HillVital
2021. 06. 15. 14:10:00

Hozzávalók:

 

A tésztához:
 

- 1 db tojás

- 15 dkg nyírfacukor

- 30 dkg reszelt alma

- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt

- 10 dkg darált dió

- 1 tk. őrölt kávé

- 1 csomag sütőpor
 

A mázhoz:
 

- 10 dkg étcsokoládé

- 3 dkg vaj
 

Elkészítés:

A tojást a nyírfacukorral és a lereszelt almával összekeverjük.  A sütőport beleszórjuk a lisztbe, hozzáadjuk a kávét és a diót, majd fakanállal jól összeforgatjuk az almás masszával. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és beleöntjük a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A sütés vége felé betakarjuk alufóliával. Ha kihűlt, elkészítjük a csokimázt: a csokit gőz fölött megolvasztjuk, és hozzáadjuk a vajat, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején. Ha megdermedt, kockákra szeletelve tálaljuk.
 

Diós sütemény recept

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!