Menü

Édesburgonya, az igazi vitamin és tápanyag bomba

HillVital
2018-05-17 08:20:00

Egyre nagyobb népszerűsége van hazánkban az édesburgonyának. Elkészíthető sütve, főzve, grillezve, párolva vagy akár pürének. Érdemes gyakran fogyasztani, mert megannyi vitamint és tápanyagot tartalmaz.
 

D-vitamin: bőven található benne, ami nagyon fontos a szervezetünk számára. A megfelelő D-vitaminszint szükséges az egészséges pajzsmirigyszint működéséhez.

C-vitamin: mivel magas a C-vitamin-tartalma, ezért hozzájárul ahhoz, hogy erősebb legyen az immunrendszerünk. Jót tesz még a bőrnek, a vérkeringésnek és az emésztésnek is.

Magnézium: a magnézium szerepet játszik abban, hogy egészségesek legyenek az ereid, a csontjaid, az izmaid, de a vesék egészséges működéséhez is elengedhetetlen.

Kálium: a káliumnak szerepe van az idegrendszer megfelelő működésében és a szívritmus szabályozásában. Az izmokat rugalmasan tartja, és a görcsök kialakulását is segít megakadályozni.

Vas: magas vastartalma miatt segít abban, hogy megfelelő szintű energiád legyen, de segíti a vörösvérsejtek termelődését és a fehérjék feldolgozását is.

Karotinoidok: jót tesznek a látásnak, az immunrendszernek, és hozzájárul a sejtek öregedésének lassításához.


Az édesburgonya nagyszerű lehet fogyókúrához, mivel édes ízének ellenére nem emeli meg túlságosan a vércukorszintet.



 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog batáta édesburgonya
blog comments powered by Disqus
Google