Termékek Menü
0

Az édesburgonya, ami nem is édes

HillVital
2017-07-27 15:45:00

Ez a gumós zöldség egyre népszerűbb. Íze leginkább a sütőtökére hasonlít.

Az édesburgonya húsos, gumószerűen megvastagodott gyökere kissé különös alakú. Fogyasztása nagyon egészséges, hisz szénhidrátban igen gazdag, valamint sárga húsú béta-karotinban. Tartalmaz C-, B1-, B2-, B6- és E-vitamint is. Sok benne a rost, ezért javítja az emésztést, és hosszabb időre eltelít.

Vásárlásnál figyeljünk, hogy mindig friss legyen. Az a jó, ha a bőre feszes és sima. Mivel nagy a nedvességtartalma, ezért csak néhány napig tárolható. Hűtőszekrényben nem szabad tárolni, inkább száraz helyen. A felhasználása a burgonyához hasonló, lehet hámozni, lekaparni, héjában főzni. Kiváló főzeléket, köretet készíthetünk belőle. Lehet pürésíteni, sütni, grillezni, párolni, de lepényt is süthetünk belőle. 
Az édesburgonya hatásai

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google