Az édesburgonya, ami nem is édes
HillVital
2017. 07. 27. 15:45:00
Ez a gumós zöldség egyre népszerűbb. Íze leginkább a sütőtökére hasonlít.
Az édesburgonya húsos, gumószerűen megvastagodott gyökere kissé különös alakú. Fogyasztása nagyon egészséges, hisz szénhidrátban igen gazdag, valamint sárga húsú béta-karotinban. Tartalmaz C-, B1-, B2-, B6- és E-vitamint is. Sok benne a rost, ezért javítja az emésztést, és hosszabb időre eltelít.
Vásárlásnál figyeljünk, hogy mindig friss legyen. Az a jó, ha a bőre feszes és sima. Mivel nagy a nedvességtartalma, ezért csak néhány napig tárolható. Hűtőszekrényben nem szabad tárolni, inkább száraz helyen. A felhasználása a burgonyához hasonló, lehet hámozni, lekaparni, héjában főzni. Kiváló főzeléket, köretet készíthetünk belőle. Lehet pürésíteni, sütni, grillezni, párolni, de lepényt is süthetünk belőle.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!