Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Édesburgonyás-cékla saláta

HillVital
2018. 01. 15. 13:07:00

Hozzávalók:

- 2 ek. szezámmag
15 dkg csirkemellfilé
2 ek. olívaolaj
1 db cékla
1 db édesburgonya
3 dkg vaj
3-5 ek. balzsamecet
2 csipet őrölt kömény
1 szál újhagyma
3 szelet mangalica sonka
1/2 db jégsaláta

bors

Elkészítés:

A szezámmagot megpirítjuk egy száraz serpenyőben. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az olajjal és egy kevés ideig hagyni álljuk.

A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és nagyon vékony hasábokra vágjuk. Tegyük egy serpenyőbe a vaj felét, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá az édesburgonyát. Forgassuk át, ízesítsük, majd ha megsült, vegyük ki és hagyjuk puhulni. Ugyanebben a serpenyőben megpárolhatjuk és piríthatjuk a céklát 2 ek balzsamecettel és egy kevés vízzel. Közben ízesítsük. Ha kész, összeforgatjuk a pirított szezámmaggal és félretesszük.

Mossuk meg az újhagymát, majd karikázzuk fel. A fűszeres csirkemell kockákat egy kevés olajon megpirítjuk. A sonkát kisebb darabokra vágjuk. A jégsalátát leveleire szedjük, leöblítjük, leszárítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

Tálaláskor a tányért és a saláta tetejét csak locsoljuk meg vékonyan balzsamecettel.

A szezámmagot megpirítjuk egy száraz serpenyőben. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az olajjal és egy kevés ideig hagyni álljuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek