Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Édesburgonyás-cékla saláta

HillVital
2018. 01. 15. 13:07:00

Hozzávalók:

- 2 ek. szezámmag
15 dkg csirkemellfilé
2 ek. olívaolaj
1 db cékla
1 db édesburgonya
3 dkg vaj
3-5 ek. balzsamecet
2 csipet őrölt kömény
1 szál újhagyma
3 szelet mangalica sonka
1/2 db jégsaláta

bors

Elkészítés:

A szezámmagot megpirítjuk egy száraz serpenyőben. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az olajjal és egy kevés ideig hagyni álljuk.

A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és nagyon vékony hasábokra vágjuk. Tegyük egy serpenyőbe a vaj felét, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá az édesburgonyát. Forgassuk át, ízesítsük, majd ha megsült, vegyük ki és hagyjuk puhulni. Ugyanebben a serpenyőben megpárolhatjuk és piríthatjuk a céklát 2 ek balzsamecettel és egy kevés vízzel. Közben ízesítsük. Ha kész, összeforgatjuk a pirított szezámmaggal és félretesszük.

Mossuk meg az újhagymát, majd karikázzuk fel. A fűszeres csirkemell kockákat egy kevés olajon megpirítjuk. A sonkát kisebb darabokra vágjuk. A jégsalátát leveleire szedjük, leöblítjük, leszárítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

Tálaláskor a tányért és a saláta tetejét csak locsoljuk meg vékonyan balzsamecettel.

A szezámmagot megpirítjuk egy száraz serpenyőben. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk az olajjal és egy kevés ideig hagyni álljuk.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB