Édesítőszerek sütéshez!
HillVital
2016. 05. 19. 15:51:00
Egyik legismertebb édesítő gyógynövény a sztívia , de vannak kémiai úton előállított édesítőszerek is, de az ilyen idegméreg, kémiai hulladékokkal (mint az aszpartám) nem foglalkozunk.
A sztíviát intenzív íze miatt csak kis mennyiségben érdemes használni. Megvásárolhatjuk por vagy akár folyadék formájában is.
De most az a kérdésünk, hogy használhatóak- e sütéshez? A sztívia állja a hőt, ezért használhatjuk sütéshez és főzéshez is. Kiváló lehet sütemények, teák, kávék, pudingok, turmixok édesítésére. Ha süteményt készítünk vele, akkor adjunk a tésztához egy kis szódabikarbónát, mivel a sztíviának nincsen állagjavító hatása. A sztívia nem karamellizálható, és ha túl sok mennyiségben használjuk, akkor lehet egy kis keserű utóíze is.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!