Termékek Menü
0

Álgabonák, amik egészségesek

HillVital
2016-08-05 15:59:00
Álgabonák, amik egészségesek

Az álgabonák még a gabonákkal is felveszik a versenyt, sőt még a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Magas a keményítőtartalmuk, a lisztes magjukat hántolva, őrölve felhasználhatjuk a gasztronómiában. Ebből a cikkből most az amaránt, a quinoát és a hajdinát ismerhetitek meg.
Tovább…

Amaránt: Magas a fehérjetartalma, és gluténmentes étrendhez nagyon jó.

Rosttartalma miatt javítja az emésztést, és segít a méregtelenítésben. Tartalmaz vasat, kalciumot, káliumot, magnéziumot és cinket. Vitamintartalma is jelentős, tartalmaz B2- és B6- vitamint.

 

Quinoa: Ez az egyik legtöbb ásványi anyagot és tápanyagot tartalmazó álgabona. Ez is gluténmentes. 

Tartalmaz magában magnéziumot, kalciumot, vasat, káliumot, foszfort és cinket is. Nagyon gazdag B1-, B2- és E-vitaminban. Mivel magas a rosttartalma, ezért nagyon hatásos lehet székrekedés ellen és fogyókúrában is.

Hajdina: Minimális a zsírtartalma, közepes a fehérjetartalma, és magas a rost- és szénhidráttartalma. Ez sem tartalmaz glutént. Magas a kalcium- és a magnéziumtartalma is, de kisebb mennyiségben található benne kálium, vas, cink és réz. Vitaminokban is bővelkedik, mint pl.: B1-, B2- és E-vitamin.
Nagyon egészséges álgabonák.

 

 





IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google