Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Egészséges borsófőzelék!

Egészséges borsófőzelék!

Veress Máté - HillVital
2021. 06. 16. 12:55:00

A legfinomabb friss, zsenge borsóból, de ha nincs, akkor a fagyasztott is megteszi. A zöldborsó főzelék nagyszerű lehet egy vasárnapi ebédhez. Ha nem szereted a főzelékeket akkor is érdemes legalább egy próbát tenni vele, mivel a zöldborsó sok vitamint tartalmaz.
 


Most itt egy nem mindennapi borsófőzelék recept mivel nem hagyományos olajat használunk hozzá hanem olívaolajat vagy kókuszzsírt.
Ajánlott egyébként mindenhez ezeket az olajokat használni mert sokkal egészségesebbek.

 

Hozzávalók:

500 g zöldborsó

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

olívaolaj vagy kókuszzsír

só, bors, zöldfűszerek

tej, víz (szükség szerint)
 

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát pirítsd meg kókuszzsírban (vagy olívaolajban), add hozzá a borsót. Fele-fele arányban öntsd fel annyi vízzel és tejjel, hogy ellepje. Ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, esetleg pici xylittel, ha nem elég édes (borsótól függ).  Ha a borsó megpuhult, és túl hígnak találod, szedjél le a levéből, hogy később, ha mégis besűrűsödik, azzal hígíthatod. De ha egyszer – kétszer elkészíted, tudni fogod az arányokat. Kb. a felét turmixold össze, s keverd a másik feléhez. Főzd még 5 percig, és kész a finom és egészséges borsófőzelék. Már csak valami ízletes feltét kell hozzá, esetleg fasírt vagy tükörtojás.

 

Készítsd el te is ezt az egészséges borsófőzeléket.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!