Menü

Egészséges borsófőzelék!

HillVital
2016. 05. 24. 15:49:00

A legfinomabb friss, zsenge borsóból, de ha nincs, akkor a fagyasztott is megteszi.
 

Hozzávalók:

500 g zöldborsó

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

olívaolaj vagy kókuszzsír

só, bors, zöldfűszerek

tej, víz (szükség szerint)
 

Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát pirítsd meg kókuszzsírban (vagy olívaolajban), add hozzá a borsót. Fele-fele arányban öntsd fel annyi vízzel és tejjel, hogy ellepje. Ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, esetleg pici xylittel, ha nem elég édes (borsótól függ).  Ha a borsó megpuhult, és túl hígnak találod, szedjél le a levéből, hogy később, ha mégis besűrűsödik, azzal hígíthatod. De ha egyszer – kétszer elkészíted, tudni fogod az arányokat. Kb. a felét turmixold össze, s keverd a másik feléhez. Főzd még 5 percig, és kész a finom és egészséges borsófőzelék. Már csak valami ízletes feltét kell hozzá, esetleg fasírt vagy tükörtojás.

Készítsd el te is ezt az egészséges borsófőzeléket.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google