Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Öt egészséges étel

HillVital
2016. 10. 18. 16:36:00

Ez az öt étel pedig a következő:

Tojás, borókabogyó, spenót, alma és sütőtök.  

A tojás gazdag fehérjében, sőt az összes teljes értékű fehérjét tartalmazza. Tartalmaz A-, B12- D- és E-vitamint, ásványi anyagok közül jelentős a folsav-és szeléntartalma. Fogyasztása nagyon egészséges. Együnk reggelire 1-2 tojást főzve, sütve, vagy készítsünk kemény tojásból tojássalátát olívabogyóval, olívaolajjal.

A borókabogyó antioxidáns-tartama miatt javasolt. Segít megelőzni a szívbetegségeket, stimulálja az idősödő agy működését. Fogyaszthatjuk akár frissen, akár lekvárként. Télen ehetünk fagyasztott borókabogyót, melyből kiolvasztás után mézzel és tejjel összekeverve kitűnő italt készíthetünk.

A spenót tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal: vassal, mangánnal és káliummal. Legegyszerűbben úgy készíthetjük el, ha forrásban levő vízbe dobjuk kb. öt percre, majd lecsepegtetés után kis olívaolajat öntünk rá. Összekeverjük, és máris fogyaszthatjuk.

Az almáról már régen is azt mondták, hogy „egy alma naponta, és elfelejthetjük a doktort”. Számos vitamin és ásványi anyag forrása. Egy alma citromlével, őrölt fahéjjal nagyon egészséges. De darabolhatunk rá mandulát is.

A sütőtök a hideg napok szimbóluma, ezért sajnos leginkább a téli időszak kedvelt csemegéje. Erősíti az immunrendszert, az idegeket, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. A prosztatabajok ellen fogyasztása igen fontos. A sütőtök elkészíthető sütve, főzve, de levesnek is kiváló. 
Egészséges ételek.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google