Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Grillezz egészségesen te is!

Veress Máté - HIllVital
2019. 06. 05. 11:33:00

A nyár beköszöntével egyre jobb lesz az idő és így egyre többen is szoktak kint sütögetni. Ha nem figyelsz oda, akkor a füstös íz mellett még emésztési panaszaid is lehetnek. 

Nagyon ízletesek ezek a fogások csak mivel nagyon sok a zsír és a fehérjetartalmuk ezért igencsak megterhelik az emésztőrendszert. Egy kis odafigyeléssel megelőzhetőek ezek a problémák.
A nagyobb mennyiségben fogyasztott zsírok és fehérjék jelentősen lelassítják az emésztést. Növeli a kockázatot még az emészthetetlen élelmi rostok nem megfelelő bevitele, de a dehidratáltság is ami a forró nyári napokon könnyedén előfordulhat. Ez a sok zsíros étel alhasi fájdalmat és kellemetlen teltségérzetet okozhat, hosszú távon pedig székrekedés is kialakulhat valamint egyéb szövődmények is. Nézzük is, hogy milyen alapszabályokat kell észben tartani a grillezéshez.

A húsok zsírtartalmát érdemes a legminimálisabbra venni és a túlevést is kerülni kell. Nagy segítséget jelenthet a sok rostdús zöldség amelyek nagyon megkönnyítik az emésztést és hamar jóllakottság érzetet biztosítanak. A hagyományos saláták nem tartalmaznak sok majonézt ellenben viszont magas a folyadéktartalmuk.
Adunk is egy nagyon jó receptet egy egészséges grillezéshez.

Fűszeres csirke édeskömény salátával:
Nézzük is milyen hozzávalókra van szükséged 4 főre.

Hozzávalók a csirkéhez:
- 80 dkg filézett csirkecomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 apróra vágott jalapeno csilipaprika
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 teáskanál apróra vágott oregánó
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 db citrom
- ízlés szerint só

Hozzávalók a salátához:
- 2 fej édeskömény
- 1 fej fehérhagyma
- 2 evőkanál rizsecet
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál pirított szezámmag
- ízlés szerint só  

Először is be kell sózni a csirkecombfiléket, aztán tedd félre egy tányérra. Egy konyhakés segítségével törd össze a fokhagymagerezdeket, add hozzá a csilit, a sót végül addig nyomkodd míg krémes nem lesz. A kapott pasztát tedd egy tálba, keverd el paradicsompürével, oregánóval és olívaolajjal. A megkapott pácba bele kell forgatni a csirkecombokat, végül hagyni kell 1 órára pihenni. A beolajozott grillrácson kell ezután sütni a húsok mindkét oldalát néhány percig. A belső részeknek jól át kell sülnie. Amíg sül a csirke addig vágd félbe a citromokat, aztán tedd a rácsra lefelé fordítva úgy 4 percre. Ez a néhány perc elegendő a karamellizálódásra. Ha mindennel kész vagy, akkor tálalás előtt hagyd pihenni az ételt néhány percre.  Míg a hús a pácban áll, addig lesz idő a saláta elkészítésére. Vágd félbe az édesköményt, aztán vágd vékony szeletekre. A hagymát is szeleteld fel vékonyan. Tedd az egészet egy tálba, ezután locsold meg az egészet rizsecettel és olívaolajjal végül a tetejére szórj egy kis pirított szezámmagot. A fogyasztás előtt a megkaramellizált citrom levét facsard a húsra és a salátára is.
Grillezz egészségesen te is!

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 

Keresés