Menü

Egy egészséges köret

HillVital
2016-12-13 15:51:00

Hazánkban is fogyasztották már a kölest a 18. és 19. században, ám napjainkban háttérbe szorult egészen mostanáig, ugyanis a reformkonyha hívei használják.
 

A köles gazdag rostokban, ezáltal pedig támogatja a bélrendszer tisztulását, és nem fog puffadás képződni.

Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek szerepet játszanak a csontképzésben, de a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is hozzájárulnak. Található benne még vas, foszfor, kén, magnézium, kálium és cink is. Nincs benne egyáltalán glutén, tehát az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Lúgosító hatással rendelkezik, tehát jól jöhet, ha a túl sok hús miatt savassá válik a szervezetünk. Többféleképpen elkészíthető, készíthetünk belőle köretet, egytálételekhez is felhasználhatjuk, de akár édességet is készíthetünk belőle.
Egy egészséges köret

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google