Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Egészséges köretek

HillVital
2016. 07. 27. 15:04:00

Chia: A chia teljes értékű fehérjeforrás, tartalmazza az összes esszenciális aminosavat. Könnyen emészthető, ezen kívül emésztést segítő rostokban is gazdag.

Bulgur: A bulgur gazdag A-vitaminban, foszforban, vasban, magnéziumban, melyek elengedhetetlenek az optimális anyagcsere-működéshez. Emellett magas a rosttartalma, illetve alacsony a zsírtartalma. Töltelékekhez, salátákhoz, zöldséghez is adható, de húsok köreteként is fogyaszthatod.

Árpagyöngy vagy gersli: Nagyon egészséges a gersli, mivel lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, fogyasztását követően nem emelkedik meg hirtelen a vércukorszint. A szervezet lassan bontja le, így hosszú időn át tartó teltségérzetet ad. Magas rosttartalmú, ezért segíti az emésztést.

Hajdina: A hajdina egy édeskés ízű növény, amely tisztítja és erősíti a beleket. Méregteleníti és regenerálja a szervezetet. Fiatal hajtása kiváló klorofillforrás, valamint enzimeket és többféle vitamint is tartalmaz.

Köles: A köles magnéziumot tartalmaz, amely támogatja az anyagcsere-folyamatokat, sok benne az immunrendszert erősítő szilícium, valamint bővelkedik a vérképzésben fontos szerepet játszó vasban is. Mivel sok benne a kálium, ezért vízhajtó hatású. Rosttartalma révén megkönnyíti az emésztést, és jól lúgosít.

Kuszkusz: Kuszkuszból változatosan fűszerezett ételeket lehet készíteni. Magát az alapanyagot és a belőle készülő ételeket is kuszkusznak nevezik. Kiváló alapanyaga zöldséges ételeknek, kínálhatjuk saláták, húsok mellé, de akár édességhez is.
Árpagyöngy vagy gersli: Nagyon egészséges a gersli, mivel lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, fogyasztását követően nem emelkedik meg hirtelen a vércukorszint. A szervezet lassan bontja le, így hosszú időn át tartó teltségérzetet ad. Magas rosttartalmú, ezért segíti az emésztést.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog