Termékek Menü
0

Tökfőzelék egészségesen

HillVital
2016-12-01 16:16:00
Tökfőzelék egészségesen

A tökfőzelék egy ízletes étel, a menzák és az iskolai étkeztetés elengedhetetlen étele. Lehet szeretni és nem szeretni. Akadnak olyan gyerekek, akik nem is tudják, milyen ízű, még meg sem kóstolták, de rávágják, hogy nem jó. Pedig akik szeretik, tudják, hogy milyen finom.
Tovább olvasom...

Hozzávalók:

- 1 kg gyalult tök 

- kb.1,5 l víz (amennyi éppen ellepi)

- 2,5 dl tejföl (20 %-os)

- 1 ek. ecet (10 %-os)

- 2 ek. xilit

- 1 mokkáskanál őrölt fűszerpaprika 

- 1 nagy csokor kapor 

- 1 kávéskanál só

Elkészítés

Tegyük fel a tököt egy fazék vízben a sóval, xilittel főni. Miután felforr, kb. 5 percig főzzük, míg a tök megpuhul. Ezután szedjünk ki belőle egy kis adagot, és egy magas edényben pürésítsük botturmixszal! Tegyük hozzá a mokkáskanál paprikát. Öntsük vissza a tökhöz, jól kavarjuk el, alaposan elegyítsük! Öntsük hozzá az ecetet, ha kell, még ízesíthetjük xilittel. Végül tegyük bele az apróra vágott kaprot, rottyantsuk fel, és már kész is.

Feltétként mit is adhatnánk hozzá? Természetesen a klasszikus fasírtot, más néven vagdaltat. 
Egészséges tökfőzelék készítése

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google