Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Cékla, a vörös démon

HillVital
2017. 03. 30. 15:34:00

Hozzávalók:

- 1,5 kg cékla

- 1 liter víz

- 3 evőkanál almaecet

- 2-3 evőkanál xilit

- 1 kávéskanál só

- 1 kávéskanál őrölt kömény

Elkészítés:

A céklákat alaposan mossuk meg, és tegyük fel főni. Forralás után lassú tűzön főzzük 1,5-2 órán keresztül. Hagyjuk langyosra hűlni a levében, majd szűrjük le. Ezután hámozzuk meg, és szeleteljük fel vékony karikákra. Tegyük alaposan kimosott (kiforrázott) üvegbe. Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a fűszereket: ecet, édesítő, só, őrölt kömény. Ha a víz langyosra hűlt, öntsük rá a céklára.

Elkészíthetünk egy nagyobb adagot is, hűtőben eláll.

Céklasaláta recept.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek