Termékek Menü
0

Cékla, a vörös démon

HillVital
2017-03-30 15:34:00
Cékla, a vörös démon

A céklát többféleképpen is nevezik: „zöldségek vörös démona" vagy a „tél vitaminbombája". De „csendes gyógyító"- nak is nevezik ezt a szuper zöldséget, a céklát. A legjobb, ha lereszelve, nyersen fogyasztjuk, de ízletes salátát is készíthetünk belőle. Nézzük, hogyan!
Tovább olvasom...

 

Hozzávalók:

- 1,5 kg cékla

- 1 liter víz

- 3 evőkanál almaecet

- 2-3 evőkanál xilit

- 1 kávéskanál só

- 1 kávéskanál őrölt kömény

Elkészítés:

A céklákat alaposan mossuk meg, és tegyük fel főni. Forralás után lassú tűzön főzzük 1,5-2 órán keresztül. Hagyjuk langyosra hűlni a levében, majd szűrjük le. Ezután hámozzuk meg, és szeleteljük fel vékony karikákra. Tegyük alaposan kimosott (kiforrázott) üvegbe. Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a fűszereket: ecet, édesítő, só, őrölt kömény. Ha a víz langyosra hűlt, öntsük rá a céklára.

Elkészíthetünk egy nagyobb adagot is, hűtőben eláll.
Céklasaláta recept.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google