Menü

Ettél már csicsókát?

HillVital
2016-04-12 13:11:00

Hazánkban a fehér gumójú a legelterjedtebb. Ha nyersen fogyasztod, friss enzimjei nagyban segítik az emésztést. A benne található keményítő a lép, a máj és a hasnyálmirigy munkáját segíti. Megfelelő szinten tudja tartani a vér cukorszintjét. Nézzük, miben gazdag: kálium, kalcium, magnézium, foszfor, cink, béta-karotin, C-, B1-, B2-vitamin, niacin. Segíti az emésztés folyamatát, nagy rosttartalma miatt a fogyókúrázók étrendjébe is ajánlott beiktatni. Májvédő hatása miatt jó a májbetegeknek. Fogyasztásával elkerülhető a vérnyomás-emelkedés. Jótékony hatása van a bélrendszerre, védi és táplálja a probiotikumokat. Immunerősítő hatással is rendelkezik. Inulin-tartalma miatt már a rákterápiában is alkalmazzák. Fogyasztása mindenkinek ajánlott, akinek fontos az egészsége!

Ha tehetjük, vegyük fel étrendünkbe a csicsókát! 

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google