Termékek Menü
0

Együnk minél több halat!

HillVital
2016-09-29 16:11:00
Együnk minél több halat!

Egészségünk érdekében fogyasszunk minél több halat! - halljuk úton-útfélen. És mennyire igaz! Cikkünkben összefoglaljuk, hogy miért annyira fontos a rendszeres halfogyasztás!
Tovább olvasom...

Hazánk vizeiben kb. hetvenféle hal él, mégis azt mondhatjuk, hogy a magyar emberek kevés halat fogyasztanak.

 

Kutatások igazolták, hogy a nagy halfogyasztó országokban (Kína, Norvégia, Oroszország) kevesebb a szívbetegek és a daganatos betegek száma. Tehát nekünk, magyaroknak is be kellene iktatni az étrendünkbe minél több halat.
 

Nézzük, miért!

A hal húsa rengeteg fehérjét tartalmaz, könnyen emészthető. A zsírban oldódó vitaminok közül A- és D- vitaminban gazdag. Ennek köszönhetően szervezetünk képes semlegesíteni a szabadgyököket, amelyek károsítják az érfalakat. A vízben oldódó vitaminok közül megtalálható benne a B1- és B2-vitamin. A tengeri halak ásványi anyagot is bőven tartalmaznak: vas, foszfor, jód, kalcium és szelén. Ezen kívül a halnak a húsa bőven tartalmaz telítetlen zsírsavakat, pl. omega-3zsírsavat. Különösen a tonhal, a makréla és a hering, melyek hideg, mély, nyílt vizekben élnek, és rengeteg zsírsavat raktároznak a húsukban. A fehér húsú halak (lepényhal, tőkehal) zsírszegényebbek. Hazai vizeinkben is rengeteg értékes halfajta él. Sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak a zsírosabb halaink (ponty, harcsa), de a pettyes és fehér busa, valamint a kecsege is. Rendszeres halfogyasztással növelni lehet a betegségekkel szembeni ellenálló képességet is.

Reméljük, hogy nemcsak karácsonykor kerül az asztalunkra ezután hal…
Együnk minél több halat.

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google