Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Együnk minél több halat!

HillVital
2016. 09. 29. 16:11:00

Hazánk vizeiben kb. hetvenféle hal él, mégis azt mondhatjuk, hogy a magyar emberek kevés halat fogyasztanak.

Kutatások igazolták, hogy a nagy halfogyasztó országokban (Kína, Norvégia, Oroszország) kevesebb a szívbetegek és a daganatos betegek száma. Tehát nekünk, magyaroknak is be kellene iktatni az étrendünkbe minél több halat.
 

Nézzük, miért!

A hal húsa rengeteg fehérjét tartalmaz, könnyen emészthető. A zsírban oldódó vitaminok közül A- és D- vitaminban gazdag. Ennek köszönhetően szervezetünk képes semlegesíteni a szabadgyököket, amelyek károsítják az érfalakat. A vízben oldódó vitaminok közül megtalálható benne a B1- és B2-vitamin. A tengeri halak ásványi anyagot is bőven tartalmaznak: vas, foszfor, jód, kalcium és szelén. Ezen kívül a halnak a húsa bőven tartalmaz telítetlen zsírsavakat, pl. omega-3zsírsavat. Különösen a tonhal, a makréla és a hering, melyek hideg, mély, nyílt vizekben élnek, és rengeteg zsírsavat raktároznak a húsukban. A fehér húsú halak (lepényhal, tőkehal) zsírszegényebbek. Hazai vizeinkben is rengeteg értékes halfajta él. Sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak a zsírosabb halaink (ponty, harcsa), de a pettyes és fehér busa, valamint a kecsege is. Rendszeres halfogyasztással növelni lehet a betegségekkel szembeni ellenálló képességet is.

Reméljük, hogy nemcsak karácsonykor kerül az asztalunkra ezután hal…

Együnk minél több halat.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség

Keresés