Termékek Menü
0

A legjobb, amit adhatsz: ehető ajándékok

HillVital
2014-12-11 15:56:00

Forralt bor fűszerkeverék
Hozzávalók:
- fahéj
– szegfűszeg
– csillagánizs
– citromsav
– vanília rúd
– kandírozott narancs vagy citromhéj

Tedd a hozzávalókat rétegesen egy csinos kis üvegbe, az üveg zárókupakja köré köss karácsonyi masnit, esetleg egy függőt. Ha nem vagy elégedett a zárókupakkal, fesd arany, vagy ezüstszínűre. Végül nyomtasd ki, és feltekerve rögzítsd az üvegre a következő receptet.


Karácsonyi illatos forralt bor
Forralj fel 1 palack vörösbort és tegyél bele a fűszerekből ízlés szerint egy keveset. Hozzáadhatod még egy narancs levét és héját is, valamint 3 evőkanál barna cukrot. Ezután fedd le, és hagyd pihenni a forralt bort egy órán keresztül, hogy teljesen átjárják az ízek. A végeredmény még jobb, ha egy deci brandy-t is öntesz hozzá.

 

 

 

 

Birsalmasajt bon-bon

Hozzávalók:
- birsalmasajt
– mandula
– dió
– vörös áfonya
– kandírozott citrushéj
– 70%-os csokoládé

Elkészítés: Ha idén ősszel készítettél otthon birssajtot, esetleg hozzá tudsz jutni a piacon, mutatós és mennyei bon-bonokat készíthetsz belőle. Nincs más dolgod, mint egy mézeskalács szaggatóval formára vágni, és dióval, mandulával, aszalt áfonyával, kandírozott narancshéjjal díszíteni. Végül csorgass rá vízgőz felett felolvasztott csokoládét. 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google