Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Ehető virágok 1. rész

HillVital
2017. 09. 19. 16:11:00

Kankalin

A virágában flavonoidok, levelében C-vitamin található.

Felhasználási terület: Erős, nem szűnő köhögésre, felső légúti hurutra, asztmatikus, köszvényes panaszok esetén, valamint idegi eredetű fejfájásra, szívgyengeség ellen.

A virág felhasználása: Gyógynövényként elsősorban a szárított szirmaiból készült teáját fogyasztják.

Egyéb részek felhasználása: Levelét és gyökerét szintén köhögésre alkalmazzák a gyógyászatban. A kankalin a legtöbb köhögéscsillapító alapanyaga.

Hibiszkusz
 

Magas a C-vitamin-tartalma.

Felhasználási terület: Köptető és köhögéscsillapító, torokgyulladás kezelésére hatásos.

A virág felhasználása:  Itthon elsősorban gyógyteaként ismert. A rosellet fajtát használják ételszínezésre is (piros), valamint szirupként. A mexikói konyha fűszerként használja. Szárítva teaként, frissen pedig díszítésként salátákba, édességekhez kiváló.

Egyéb részek felhasználása: A roselle leveleit a spenót csípős helyettesítőjeként használják. 
Most ismerj meg néhány ehető virágot, amelyeknek magas a vitamin tartalma.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
Google