Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Ehető virágok 1. rész

HillVital
2017. 09. 19. 16:11:00

Kankalin

A virágában flavonoidok, levelében C-vitamin található.

Felhasználási terület: Erős, nem szűnő köhögésre, felső légúti hurutra, asztmatikus, köszvényes panaszok esetén, valamint idegi eredetű fejfájásra, szívgyengeség ellen.

A virág felhasználása: Gyógynövényként elsősorban a szárított szirmaiból készült teáját fogyasztják.

Egyéb részek felhasználása: Levelét és gyökerét szintén köhögésre alkalmazzák a gyógyászatban. A kankalin a legtöbb köhögéscsillapító alapanyaga.

Hibiszkusz
 

Magas a C-vitamin-tartalma.

Felhasználási terület: Köptető és köhögéscsillapító, torokgyulladás kezelésére hatásos.

A virág felhasználása:  Itthon elsősorban gyógyteaként ismert. A rosellet fajtát használják ételszínezésre is (piros), valamint szirupként. A mexikói konyha fűszerként használja. Szárítva teaként, frissen pedig díszítésként salátákba, édességekhez kiváló.

Egyéb részek felhasználása: A roselle leveleit a spenót csípős helyettesítőjeként használják. 
Most ismerj meg néhány ehető virágot, amelyeknek magas a vitamin tartalma.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények

Keresés