Termékek Menü
0

Ehető virágok 2. rész

HillVital
2017-09-25 16:37:00

Illatos ibolya
 

Hatóanyagai: csersavak, flavonoidok, kevés szalicilsav, valamint aszkorbinsav.

Az illatos ibolya föld feletti részei illóolajat tartalmaznak, amely nyálkaanyagokban gazdag.

Gyógyhatásai: Forrázata enyhe hashajtó, hörghurut, köhögés, álmatlanság, fejfájás elleni teák alkotóeleme. De idegnyugtatóként, köptetőként, izzasztószerként is használható.

A virág felhasználása: Édes ízű, salátákba, gyümölcssalátákba, torták, édességek díszítésére kiváló nyersen, de kandírozva is. Limonádé, frissítő italok vagy akár gyümölcsös koktélok készítéséhez is felhasználható. Lefagyaszthatjuk jégkockákba is.

Háromszínű árvácska

 

Hatóanyagai: flavonoidok, nyálka, cseranyag, ásványi sók.

Gyógyhatásai: értisztító, enyhe vizelethajtó, enyhe vérnyomáscsökkentő és nyálkaoldó. Külsőleg ekcéma kezelésére alkalmazzák (forrázatát, teáját).

A virág felhasználása: Leggyakrabban gyógynövényként a forrázatát, teáját használjuk.
Salátához, torták, sütik díszítéséhez, vagy lágy sajtok felszolgálásához ajánlott. Italokhoz, levesekhez is adható. A három szín (jellemzően fehér, sárga, lila vagy ibolya) vidámmá és élénkké teheti az egyszínűnek tűnő ételeket.
Ismerj meg 2 újabb ehető virágot. Lehet nem is gondoltad volna, hogy ezek ehetőek.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google