Menü

Tudod, miket nem szabad a hűtőben tárolni?

HillVital
2016. 05. 09. 15:20:00

Elsősorban a gyümölcsökre igaz, hogy nagyon nem tesz nekik jót a hűtés.

Az alma például nagyon jól elvan szobahőmérsékleten hetekig is. A barackfélékre is igaz, ezeket sem érdemes a hűtőben tárolni.

A banánnál más a szabály. Aki szeretné lassítani az érést, tegye be a hűtőbe. A szőlő is az asztalon érzi a legjobban magát. Nem szabad kivi, alma vagy akár körte közelében tartani. A zöldségek közül a paradicsom nagyon rosszul viseli a hideget, ezért nem ajánlott a hűtőbe tenni. Hagymát soha ne tegyünk hűtőbe, mivel rögtön megpuhul a hideg hatására, a fokhagyma pedig az ízét veszíti el. Sárgarépát se tároljunk hűtőben, ugyanis elveszíti az ízét. A lekvárokat se tartsuk hűtőben, míg fel nem bontottuk. Az olajok teljesen tönkremennek a hidegben, a kenyér pedig annyira kiszárad, hogy teljesen ehetetlenül száraz lesz. A méznek se tesz jót a hideg, ugyanis kiválnak belőle a cukorkristályok, és hiába melegítjük fel, nem lesz már aranysárga és szép átlátszó.

Tudd meg melyik ételt hol tárold.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok