Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Hogyan tároljuk az egyes élelmiszereket?

Veress Máté - HillVital
2019. 05. 20. 08:06:00

Ha tisztában vagyunk, hogy hogyan kell tárolni az egyes élelmiszereket, sokkal kevesebb étel kerülhet a szemétbe. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani. 

Az egyik legfontosabb kérdés az egyes ételekkel kapcsolatban, hogy meddig és persze hogyan lehet őket tárolni. Ha az ételtárolási szabályokat nem tartjuk be, akkor bármikor kaphatunk valamilyen ételmérgezést. Nem csupán a főtt ételeknél kérdéses a tárolási idő hanem a nyers húsoknál és a zöldségeknél is. Egy kis odafigyeléssel könnyen kivédhetőek ezek a problémák. A húsok vásárlásánál nagyon fontos, hogy mindig külön zacskóba kell tenni őket és nem szabad olyan étel mellé tenni amelyek nyersen lesznek elfogyasztva.

Sajt: A sajtot vajpapírral kibélelt, jól zárható műanyag dobozba zárva lehet hűtőben tárolni.
A régi maradék sajt újra friss és fogyasztható lesz, ha egy ideig sós vízbe mártott szalvétába tesszük.

Burgonya: Ha a burgonyát pincében tároljuk, helyezzünk el a közelében egy edényben égetett meszet. Így nem fog megrohadni.


Élesztő: Lehet tárolni hűtőszekrényben néhány napig, csavaros üvegben vagy alufóliába szorosan becsavarva.

Tojásfehérje: A tojásfehérje mélyhűtve nagyon sokáig, akár egy évig is eltartható. A fel nem használt tojásfehérjét a karácsonyi habcsókhoz vagy más édességhez bátran eltehetjük így.


Zöldpaprika: Egyenként csomagoljuk alufóliába, kamrában vagy pincében tároljuk.

Vöröshagyma: Ha a hagymát egyenként alufóliába csavarjuk, nem fog kihajtani, nem puhul meg, és tovább friss marad. Az újhagymának ne dobjuk el a szárát, hűtőben sokáig eláll. Apróra vágva felhasználhatjuk körözöttbe, burgonyalevesbe, de nagyon jó ízesítő töltelékekbe.


Kenyér: A kenyér tovább friss marad, ha egy műanyag zacskóban a hűtőben tároljuk.

Méz: Ha sokáig nem használjuk a mézet, kis műanyag zacskóban lefagyaszthatjuk, így nem kristályosodik ki. Langyos vízben bármikor felolvaszthatjuk.

Fokhagyma: A gerezdeket megtisztítva egy üvegben olívaolajjal leöntve tárolhatjuk. Később nemcsak a fokhagymagerezdeket használhatjuk fel, hanem az ízletes salátaolajat is.

Tanácsok az élelmiszer tárolására.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB