Menü

Hogyan tároljuk az egyes élelmiszereket?

HillVital
2017-04-25 16:03:00

Ha tisztában vagyunk, hogy hogyan kell tárolni az egyes élelmiszereket, sokkal kevesebb étel kerülhet a szemétbe. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani. 

Sajt: A sajtot vajpapírral kibélelt, jól zárható műanyag dobozba zárva lehet hűtőben tárolni.
A régi maradék sajt újra friss és fogyasztható lesz, ha egy ideig sós vízbe mártott szalvétába tesszük.

Burgonya: Ha a burgonyát pincében tároljuk, helyezzünk el a közelében egy edényben égetett meszet. Így nem fog megrohadni.


Élesztő: Lehet tárolni hűtőszekrényben néhány napig, csavaros üvegben vagy alufóliába szorosan becsavarva.

Tojásfehérje: A tojásfehérje mélyhűtve nagyon sokáig, akár egy évig is eltartható. A fel nem használt tojásfehérjét a karácsonyi habcsókhoz vagy más édességhez bátran eltehetjük így.


Zöldpaprika: Egyenként csomagoljuk alufóliába, kamrában vagy pincében tároljuk.

Vöröshagyma: Ha a hagymát egyenként alufóliába csavarjuk, nem fog kihajtani, nem puhul meg, és tovább friss marad. Az újhagymának ne dobjuk el a szárát, hűtőben sokáig eláll. Apróra vágva felhasználhatjuk körözöttbe, burgonyalevesbe, de nagyon jó ízesítő töltelékekbe.


Kenyér: A kenyér tovább friss marad, ha egy műanyag zacskóban a hűtőben tároljuk.

Méz: Ha sokáig nem használjuk a mézet, kis műanyag zacskóban lefagyaszthatjuk, így nem kristályosodik ki. Langyos vízben bármikor felolvaszthatjuk.

Fokhagyma: A gerezdeket megtisztítva egy üvegben olívaolajjal leöntve tárolhatjuk. Később nemcsak a fokhagymagerezdeket használhatjuk fel, hanem az ízletes salátaolajat is.

Az élelmiszer tárolása.

blog comments powered by Disqus
Google