Menü

Készíts te is otthon eperlevél tésztát!

Készíts te is otthon eperlevél tésztát!Egy régi tésztafajta az eperlevél amit nagyon sokan szeretnek és készítenek el otthon is. Nézzük is, hogy mikre van szükséged az elkészítéséhez:
- 100 dkg rétesliszt
- 10 db tojás
- kávéskanál só

Üsd bele a 10 tojást egy nagy tálba, majd hintsd meg 1 kávéskanál sóval. Ezután szitálj rá 75 dkg réteslisztet. Ezt gyúrd jól össze. A megmaradt 25 dkg lisztet is gyúrd hozzá. Addig kell gyúrni a tésztát amíg egy nagyon selymes tapintású tésztát nem kapunk. Ez körülbelül 45 percet vesz igénybe. Egy zárt edénybe pihentesd fél órát. Míg a tésztát pihenteted, addig az asztalt le kell takarni egy ruhával mert azon kell szárítani majd. Egy tésztagéppel ki kell nyújtani a tésztát. Ezután ki kell szárítani a tésztát az asztalon. Az elkészült tésztát ajánlott egy hétig legalább szárítani. Elég a tárolásához egy műanyag doboz is amiben akár hónapokig is eláll. Ha esetleg nincs időd vagy nem szeretnél ilyesmivel foglalkozni, akkor mindenképpen ajánljuk neked a ZöldVital házi jellegű száraztésztái közül az eperlevelet ami 30 fürjtojásból készült.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog