Menü

Liszt és cukor nélküli epertorta.

HillVital
2016. 06. 17. 15:47:00

Ha valami desszertre vágynál, készítsd el ezt a desszertet.

Nézzük is a hozzávalókat a réteghez:
- 75 g cukrozatlan kókuszreszelék
- 50 g dió vagy amit kedvelünk
- 10 g aszalt áfonya
- 50 g olvasztott vaj
- 5-10 csepp folyékony stevia
- fél teáskanál fahéj

Hozzávalók a krémhez:
- 200 g teljes zsírtartalmú krémsajt
- 120 ml teljes zsírtartalmú tejszín (kemény habbá kell verni)
- 120 ml tejföl, tejszín vagy akár natúr joghurt is jó
- fél teáskanál vanília-kivonat
- 20 g eper
- 10-15 csepp folyékony stevia
- 4 zselatinlap

Elkészítés: A réteg hozzávalóit dolgozzuk össze robotgéppel. Ha a réteget nem érezzük eléggé roppanósnak, akkor adjunk hozzá még egy kis kókuszreszeléket. Nyomkodjuk egy pohárnak, vagy ha van, akkor desszertformának az aljára a réteg keverékét. A zselatin kivételével keverjük össze a krém alapanyagait, és dolgozzuk krémesre és csomómentesre. Locsoljuk meg a zselatinlapokat egy kis vízzel, majd öntsünk hozzá egy negyed csésze forralt vizet, és keverjük össze. A lecsöpögtetett zselatint keverjük össze a sajtos krémmel. Osszuk ketté a krémet. Egyik felét halmozzuk fel a kókuszos rétegre. A krém másik felét keverjük össze az eperrel. Az epres krémet öntsük a sajtos krémre, majd tegyük a hűtőbe 2-3 órára, amíg megdermed! Ha szárított gyümölcsöket használtunk, akkor villával tudjuk fogyasztani a süteményt, de ha friss gyümölcsöket használtunk fel, akkor lehet, hogy kicsit krémesebb lesz, ezért ilyenkor jobb pohárból fogyasztani.

Készíts te is epertortát cukor és liszt nélkül.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek