Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Néhány érdekes konyhai trükk!

HillVital
2015. 05. 28. 13:34:00
Ha hűtőszekrényben tároljuk a vajat akkor nagyon nehéz lesz használni a sütéshez. Ajánlott felolvasztani vagy lereszelni így könnyebb lesz használni.

A vajat inkább reszeljük le: Ha hűtőszekrényben tároljuk a vajat akkor nagyon nehéz lesz használni a sütéshez. Ajánlott felolvasztani vagy lereszelni így könnyebb lesz használni.

Ha beleesik a tojáshéj: Mindenki jár úgy, hogy sütésnél vagy főzésnél a tojás sárga elválasztáskor beleesik egy darab a héjból a keverékbe. Ez esetben sokkal könnyebb a fél tojáshéjjal kiszedni a darabkát minthogy kanállal próbálgatnánk.

Sokszor kínlódunk a narancshámozással pedig van egy nagyon egyszerű módszer. Pedig csak annyi teendőnk lenne, hogy kettévágjuk a narancsot és kinyomjuk belőle magát a gyümölcsöt ami pedig szeletekre esik.

Hámozzunk könnyen narancsot: Sokszor kínlódunk a narancshámozással pedig van egy nagyon egyszerű módszer. Pedig csak annyi teendőnk lenne, hogy kettévágjuk a narancsot és kinyomjuk belőle magát a gyümölcsöt ami pedig szeletekre esik.

Védjük meg a salátát a romlástól: Előfordul, hogy a hűtőben tárolt saláta elég hamar megromlik. Ezt úgy akadályozhatjuk meg, hogy papírtörlőt teszünk a salátának a tetejére és lefedjük egy fóliával. Ez azért hasznos mert a papírtörlő fel fogja szívi a levet és így nem lesz miben romlásnak indulnia.

Ha mikróban melegítünk ételt: Bár nem egészséges de ha mégis mikróban melegítenénk ételt akkor biztos jártunk úgy, hogy csak a széle melegedett meg a közepe pedig hidegen maradt. Ezt úgy küszöbölhetjük ki, hogy lyukat vájunk az ételbe így el fog oszlani a hő és nem csak a széle lesz meleg.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
Google